Éden földön

Zenés fantasy két felvonásban. A Nemzeti Színházban futó sikerdarabot Hanyi Istók legendája ihlette. Szarka Tamás varázslatos szöveg és zenevilágát Bozsik Yvette rendezte és koreografálta egy elbűvölően, mozgalmas és izgalmas, tüneményes és rejtélyes forgataggá. A mocsártól ez égig érő történet során a természettől a civilizációig repülhetünk a szereplőkkel.
6 éves kortól ajánlott

Dózsa

Tánckrónika Dózsa György tetteiről

Az ötszáz évvel ezelőtti történet a magyar történelem sorsfordító eseményéről szól: a Dózsa György vezette parasztfelkelésről, amelynek gyászos következményei a mai napig hatással vannak a magyarság sorsára. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes nagyszabású műsora elsöprő lendülettel vezet végig a történet fonalán, Novák Péter brilliáns színészi, táncos és énekes főszereplésével.

A táncjátékot Zsuráfszky Zoltán ötletéből írta: Vincze Zsuzsa

Zeneszerző, dalszövegíró: Szarka Tamás

Benyovszky

Táncjáték Benyovszky Móric kalandos életéről

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncjátékban egy rendkívüli ember szenvedélyes és viszontagságos életútját követve bejárjuk szinte az egész világot. Együtt kalandozunk a különböző kultúrák világai között táncban és zenében egyaránt.

Szarka Tamás–Vincze Zsuzsa–Zsuráfszky Zoltán

Mária

Musical

A mű Szűz Mária életének azon szakaszát jeleníti meg, amikor sorsának értelmét, Jézust szíve alá álmodja, majd leányanyaként menekülni kényszerül. Ebben csak József a támasza és a kitaszítottságában, kilátástalanságában növekvő hite.
Szarka Tamás elementáris erejű zenéjében és költői képeiben a megálmodott valódi magyar Mária-történet bontakozik ki. Zenéje közép-európai és balkáni elemeket ötvöz, ugyanakkor erősen magyar folklorisztikus hagyományokra épül.
A darab nagy sikert aratott a Debreceni Csokonai Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon is.

Cigánytábor az égbe megy

Musical a Pozsonyi Új Színház előadásában

A történet Lujko Zobar és Rada nevű szerelmének, érzelmeinek fonalait, évődéseit, félelmeit, a szerelem általi elkötelezettség és szárnyaló szabadság iránti vágy közötti vívódást jeleníti meg. A szerelem azonban a rossz jóslatok szerint ölni is tud, ellenben érzése zabolátlan élményekbe kerget. A jóslatok azonban valóra válnak…

A darab telis-tele van temperamentummal, dinamikával, érzelmekkel, szerelmes dalokkal, táncokkal.

zene: Szarka Tamás

Vérnász

Federico Garcia Lorca szenvedélyektől feszülő balladája a zsigerekig hatoló érzelmekről szól, melyek az ősi hagyományok tiltásai ellenére törnek elő az emberből. Megállíthatatlanul. Az őrület határán.

Szarka Tamás zenéje, dalai egyetemes „legendává” írják át a Vérnászt. Legendává, mely elsőként felvidéki magyar színpadon, a Komáromi Jókai Színházban került bemutatásra.
Rendező: Görög László
Zene: Szarka Tamás