A Nemzeti Összetartozás Napjára, 2019. június 4-ére a Kossuth-díjas, énekes, zenész, zeneszerző Szarka Tamás közös éneklésre hívja az iskolák tanulóit, tanárait az egész Kárpát-medencébe.

A Kézfogás című dala eléneklésével emlékezünk a 99 éve aláírt trianoni békeszerződésre, de 9 éve ez a nap a magyar nemzet összetartozásának ünnepe is. A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze és ez egyben megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását. Trianon terhét akkor tudjuk levetni magunkról, ha hiszünk a magyarság jövőjében és ezért fontos, hogy egy közös énekléssel erősítsük a magyarság nemzeti összetartozását a fiatalok körében.

Ezen a napon 11-kor Budapesten a Kossuth téren több ezer gyerek részvételével énekli el Szarka Tamás a Kézfogást, a magyar összetartozás himnuszát. Ezzel egyidőben pedig a határainkon innen és túl több száz településen szól majd a dal.

A hagyományteremtő szándékkal indított rendezvényünkről további információk a https://www.kezfogas.eu oldalon találhatók.