(… és ez csak a kezdet)

2020 őszén megszületett Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző korszakalkotó, szakrális műve a Missa Missio. A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét és a mű bemutatásával hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez. Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy  erre a tényre is felhívjuk az emberek figyelmét. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van.

A mű budapesti bemutatójára a Szent István-bazilikában került sor. Ezen a csodálatos helyen Szarka Tamás és zenekara, Miklósa Erika világhírű koloratúr szoprán énekesnő és a Magyar Állami Operaház gyerekkórusa mutatta be a Missa Missiót. A budapesti koncertről felvételt is készült, mely Szarka Tamás közösségi oldalain elérhető. Pár nap alatt több mint 100 ezren tekinteték meg a koncertet. https://www.facebook.com/1604788119833174/videos/707849240124801

A Missa Missio  CD eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel Szarka Tamás. A pénzadomány a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága segítségével jut el a rászorultakhoz.

Az adománylevelet Azbej Tristán államtitkár úrnak  2021. január 21-én nyújtotta át Szarka Tamás.

Ezen alkalommal Szarka Tamás elmondta, hogy ez még csak a kezdet és a jótékonysági akciót folytatja, ugyanúgy, ahogy a Missa Missio koncertet is szeretné még számos helyen bemutatni zenekarával. Külföldről is érkeztek megkeresések. A tervek szerint Pozsonyban és Prágában is felcsendül a grandiózus szakrális mű. Szarka Tamás köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a Missa Missio lemezt megvásárolták.