SZARKA TAMÁS: ESTHAJNAL
Roma tehetségkutató és szereplőválogatás

 FELHÍVÁS

Szarka Tamás Kossuth-díjas zeneszerző, zenész roma tehetségkutató felhívást tesz közzé és legújabb,  Esthajnal című lemezbemutató koncertjére keres roma vendégelőadókat. Az ősbemutatóra 2022. augusztus 19-én kerül sor Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A koncerten közösen lép színpadra Szarka Tamás és zenekara valamint a Parno Graszt.

A szerző az Esthajnal című darab megírásával a magyarországi cigányság autentikus  kulturális értékeinek felmutatását, közkincsé tételét tekinti  legfontosabb célkitűzésének.

A tehetségkutató műsor célja kettős, és ezért más, mint az ilyen típusú, megszokott tehetségkutatók: egyrészt egy többlépcsős folyamatban felkutatunk és bemutatunk tehetséges roma embereket, másrészt e kiválasztás eredményeként a nyertesek részt vesznek a próbafolyamatban és színpadra lépnek az Esthajnal lemezbemutató koncerten.

Jelentkezni rövid, 2-3 perces videóra rögzített produkciókkal lehet a következő műfajokban, korosztályi megkötés nélkül: szólóének, szólóhangszer, zenekar, szólótánc, tánckarok.

A beküldött pályázati anyagokból felkért zsűri válogatja ki a második forduló résztvevőit. A zsűri által kiválasztott előadóknak az Esthajnal című darab egyik dalát kell majd a második fordulóra megtanulni és előadni, a táncosoknak pedig a megadott zenére koreográfiát készíteni. A második fordulóban már online közönségszavazás is lesz.

A harmadik, döntő fordulóban élőben Budapesten mutatják be produkcióikat a zsűri és a közönség által kiválasztott előadók. A döntőről felvétel készül, melyet online platformokon megosztunk.

Az első forduló jelentkezési határideje: 2022. február 28., éjfél.

Az első fordulóban való részvétel feltétele: a kitöltött és aláírt jelentkezési lap és bemutatkozó videofelvétel beküldése  (videofelvétel feltöltése, illetve videó letöltési linkjének küldése) az esthajnal2022@gmail.com e-mail címre.

  1. Esthajnal regisztrációs lap: https://szarkatamas.hu/SZTP-regisztracio.docx
  2. 18 év alattiak jelentkezése csak szülői beleegyezéssel lehetséges! Esthajnal szülői beleegyezés: https://szarkatamas.hu/SZTP-hozzajarulas.docx

A tehetségkutató szervezője: Szarka Tamás Produkció

Felelős személy: Csikmák Mónika, e-mail: sztp@nextra.sk, tel.: 0630.89 18 183,