2023 legnagyobb összmagyar kulturális eseménye

Több mint 160 ezren énekelték együtt Kárpát-medence szerte Szarka Tamás Kézfogás című dalát a nemzeti összetartozásunk alkalmából


Szarka Tamás Kézfogás című szerzeménye már évek óta létezett, mire berobbant a köztudatba, és elkezdték a nemzeti összetartozás himnuszaként emlegetni. 2019 óta pedig minden esztendőben több mint százezren adják elő együtt egy időben a Kárpát-medencében és világszerte a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Minden évben van egy kiemelt helyszín, ahol Szarka Tamás a dal szerzője és a közös éneklés valamint tánc meghirdetője is kapcsolódik az eseményhez: 2019-ben Budapesten a Kossuth téren, 2021-ben az Országházban a Szent Koronánál, 2022-ben a komáromi Erzsébet hídon, idén a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Szarka Tamás Veszprémben adta elő a Kézfogást.

A rendezvénybe bekapcsolódott több mint félezer intézmény elkészítette és elküldte a videóikat, melyeket Szarka Tamás FB oldalán lehet megtekinteni. Természetesen, mint minden évben, idén is készítünk egy összefoglaló videót.

Köszönet minden óvodának, iskolának, kicsi- és nagy közösségnek, intézménynek akik bekapcsolódtak. Köszönet a pedagógusoknak, akik ilyen formában ültették el a nemzeti összefogás csíráját a gyerekek szívébe.

A Kézfogás egy olyan dal, amelynek minden magyar ember szívében helye van.

www.kezfogas.eu